miércoles, noviembre 14, 2007

 

Màrius Carol (La Vanguardia): "No sé cómo e-notícies se gana la vida"

Xavier Rius (director de e-notícies.com) y Màrius Carol (periodista de La Vanguardia) tuvieron un "encuentro" este martes en el programa "59 segons" de TVE-Cataluña:

Etiquetas: , , , ,


Comentarios:
En primer lloc caldría aclarir que el tal "Xavier Rius" es el pseudónim que utilitza Javier Tejedor Rius, a qui no e spot confondre amb el veritable Xavier Rius, periodista de La Vanguardia que no té res a veure amb el propietari d'aquest panflet que es e-noticies.
Veure:http://www.naciodigital.cat/index.php?seccio=noticies&accio=veure&id=1925

i El Mundo 24/04/92 article "La Saga de los Rius".

Tejedor va canviar-se el nom per que no l'associèssin amb el seu pare, agent del Cesid i de la Guardia Civil que va tenir molt a veure amb el desmantellament del independentisme català per Garzón al 92 i per fer-se passar per l'esmentat Xavier Rius, aleshores company seu a La Vanguardia.
Al 99 va sortir per la porta falsa de El Mundo i passat l'estiu del 2000, desprès de fer un curs de formació ocupacional va fer néixer el seu web E-Noticies, un invent que no va reeixir en absolut fins qu el'any 2002 va començar a pujar en visites i en facturació. (Veure ranquing d'ALexa), gràcies unicament a la facilitat amb la que rebía subvencions públiques, que es exactament del que viu Tejedor.
Al web e-bruticies.com es recull per exemple que nomès l'any 2006 va rebre prop de tres quarts de milió de la Generalitat xifra que deu ser majoritària en la seva facturació si tenim en compte els pocs anunciants reals que no provenen de subvencions que tè.
La idea de que e-noticies sigui "el diari de referència en català" no pot ser mes ridícula:
Vilaweb per exemple tè un rànquing de 29,000, E-Noticies es molt mès avall amb 52,000, La Vanguardia es molt mes amunt amb 5,900.
Si ho mirem per OJD: Vilaweb tè 1,300,000 visites; E-Noticies 412,000 (amb una forta davallada als darrers tres anys).
En conclusió: Carol pot dir que ell no sap com es guanya la vida Tejedor pero el cert es que ho fà amb els impostos de tots demostrant el nivell mediocre que hi hà en molts aspectes al pais.
 
La piscina i el Senyor Rius
14/10/2007


Segurament mai una situació en uns vestidors d’una piscina municipal han donat tanta força en els mitjans d’abast nacional com el cas que va denunciar el martorellenc d’adopció Xavier Rius (periodista del portal e-notícies) sobre el cas de la piscina de La Vila. Resulta que el passat 25 de maig (dos dies abans de les eleccions municipals i, encara, amb el tripartit al govern) el senyor Rius va publicar per internet la seva denúncia (amb imatges incloses com a prova) que als vestidors de la piscina La Vila, les monitores del Patronat d’Esports accedien al vestidor d’homes per a canviar els nens que participen dels cursos de natació.

El senyor Rius -com a usuari de la piscina- denuncia uns fets que són verídics. Tot i això, el Patronat d’Esports decideix expulsar-lo com a usuari de les instal·lacions. En la denúncia feta per Rius hi ha dos aspectes que cal diferenciar. El pri-mer: l’ús irregular dels vestidors per part de les monitores i el segon és la il·legalitat que comet Rius al fer fotografies en un lloc públic sense autorització del centre ni de les monitores (que es po-den reconèixer...). Fent ús dels seus contactes professionals, Rius ha fet pública la seva denúncia a gairebé tots els mitjans de comunicació. Fins i tot, a TV3. El propi Cuní va improvizar un cara a cara amb l’alcalde Esteve. Uns minuts per minimitzar la polèmica. La sang no va arribar al riu (s).
 
Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]





<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]